25. kesäkuuta 2013

Ongelmia + uutta pantaa

Ajattelin nyt näin pitkän tauon jälkeen kirjoittaa vähän Väinön ns. ongelmista, niistä missä olisi vielä koulutuksella parantamisen varaa. 

Ensimmäisenä mieleen juolahti V:n ainiainen haukkuminen, jolla se kerjää huomiota. Aina kun menen pihalle, haukkuminen alkaa. Ja se jatkuu niin kauan, kunnes katoan V:n näköpiiristä. Ei olla huomioitu kun on haukkunut, ei siis minkäänlaista katse-, kosketus- tai äänikontaktia, mutta tämä ei ole auttanut kuin max. 2min. Ja aina kun on ollut hiljaa, on palkittu. Tuntuu lähes turhauttavalta, kun ei edistytä ollenkaan asian kanssa, meillä kaikki muut koirat haukkuvat vain syystä (jos tiellä kävelee joku, pihaan ajaa auto yms), mutta V:n haukkuminen on vain huomion kerjäämistä. Sen haukku on vielä hyvin pentumaista kimitystä ja ulvomista. Toisaalta taas haukkuherkkyys tulee Samojedinkoiran luonteesta, vaikkakin kirjoissa lukee ettei samojedi ole haukkuherkkä, niin miksikö sitten kaikki tuntemani sammarit haukkuu lähes tauotta? 


Toisena suurena ongelmana meillä on ollut hihnassa vetäminen, V:n kanssa on toivotonta lenkkeillä niin että hihna olisi koko ajan löysänä. Koira vetää kuin höyryjuna, ilman minkäänlaista kontaktia ihmiseen. Väinöllä on käyetty sekä valjaita, kuristuspantaa että pk-pantaa, valjailla vetäminen vain yltyy ja ollaan todettu että niitä käytetään vain kun koira on irti. Kuristuspannalla koira vetää niin kauan kunnes on pakko pysähtyä hengittämään. Tyhmäkö? 

Olisiko kuonopannasta tai vedonestovaljaista meille jotain apua? sitä en tiedä, ennenkö kokeilen, mutta niidenkin hinnat ovat jossain pilven päällä, eikä nykyinen rahatilanne anna myöden. Jos on vinkkejä kellään tämän höyryjunan kaitsemiseen, niin vinkkejä vain tulemaan kommenttiboksiin! :) 

Väinöllä on hyvin vahva kaula, ja sillä on paljon löysää nahkaa kaulassa, joten tämä on ollut yksi syy kuristuspannan käyttöön (jos siis joku ihmettelee miksi pennulla käytetään niin vahvaa pantaa). En ota moitteita vastaan kuristuspannan käytöstä, varmasti itse tiedän paremmin millaiseen kaulaan panta sopii. 


Kotiinpäin käännyttäessä, V kulkee aika nätisti, ei vedä niin paljon kuin menomatkalla. Välillä nykäisee aika voimakkaasti. Hihnana meillä on ollut norm. kangashihna, flexiä ollaan kokeiltu sekä Joken joustotalutin joka oli täysi fiasko V:n kanssa. 
Tilasin pari viikkoa sitten mittatilauspannan Wulffis collectionilta, olin jo pitkään miettinyt millaisen haluaisin ja loppupeleissä päädyin vihreään pk-pantaan jossa kartioniittejä sekä vihreitä timantteja. Kysymällä saa tietää paljonko maksoin pannasta, halpa se siis ei ollut. Tällä viikolla pitäisi tuo kyseinen panta ilmeistyä postilaatikkoon. ♥

(c) Wulffi's collection

2 kommenttia:

 1. Valjaat on kyllä ihan turhat, niillä ei tosiaan opeta kun koiran vetämään. Niillähän ei saa mitään otetta koirasta. Ei muuta puolikurkkari kaulaan ja ihan tonne korkeelle ylös niin että se on koiran kurkussa oikeesti, tollai jopa jenni osaa käyttäytyä! :D nemon kans opeteltiin niin että aina kun veti niin pysähdyin ja koiran piti tulla mun viereen ja istua. Työlästä mutta toimi.
  Pitäis kans jenniä opettaa kulkemaan vetämättä mutta kun ei oo tota aikaa. Kyllä se tosiaan kulkee kun panta on oikeessa kohtaa, mutta ei oo kiva taluttaa koiraa niin että kokoajan kuristaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, heti kun vaan kun uus panta tulee postiin, niin pääse kokeiluun. Vaikkakin enemmän toi uus panta tulee oleen paremmas käytös :D
   Täytyy varmaan vaan hankkia joku ns. huonompi pk-panta, ja ruveta harjotteleen, Väinöllä on vaan jo niin kamala voima että oon nopeesti ojassa sen kans... Ja kun sitä yrittää taluttaa lyhyessä hihnassa vierellä, niin se änkee koko ajan jalkojen väliin.

   Poista

Jätähän kommentti, kiitos!