3. elokuuta 2015

Turkki kuntoon!

Kuulumis postaus tulee myöhemmin, nyt kuitenkin perehdytään turkkiin.

Halusin tulla päivittämään meidän turkki ongelmista, tai enää ei ole syytä huoleen. Lähdetään kuitenkin ihan alkutekijöistä. Eli viime joulukuussa otin Veetille hormoni implantin, tämäm jälkeen koiran turkki alkoi hunontua. Siitä tuli pehmeä, villava ja helposti huopaantuva.
Sain harjata koiraa jatkuvasti, sillä se pudotti karvaansa kiivaasti. Kesän aikana implantin teho lakkasi, mutta karvan laatu jäi. Yhtenä päivänä harjatessani Veetin villahousuja, huomasin että siellä oli takkuja (jota tässä koirasta ei ikinä ole ollut). Takut olivat aivan karvan juuressa ja iho oli siitä kohtaa kuiva. Takkuja selvitettyäni, päätin leikata yksinkertaisesti villahousut pois, jolloin koiran perse oli kuin kynitty kana (sillä en omista trimmeriä).

Puhelinkuva
Kuvastakin kenties huokuaa se kuinka kamalalta koira näyttää. Leikkasin siis päällikarvan kuolleet karvat pois eli koko peppu paljaaksi. Tosin ihan nakuksi en leikannut, vaan jätin vähä parempaa karvaa päälle. Samalla me alotettiin sitten turkin hoitokuuri, joka tarkoitti ruokamuutoksia. Eli vaihdettiin pelkkään nappularuokaan.
Nyttemmin Veeti siis syö HHC:n Kana-riisiä. Näissä nappulakoko on ihan täydellinen, ei liian iso eikä pieni.

Kuivana ei nappula kuitenkaan kuppiin päädy, vaan vedellä paisutettuna. Käytän kylmää/viileää vettä, joten paisuminen on hitaampaa ja laitankin nappulat veteen tuntia aikaisemmin ruokintaa.

Kuppiin päätyy myös noin 5 ml Full Life Skin & Coat öljyä, jonka ostin joskus aikaa sitten. Ei olla ihan kauheesti tuota käytetty aikaisemmin, mutta nyt olen iltaruokaan laittanut.


Ja olen kyllä ollut tyytyväinen tuohon tuotteeseen! Kun kerran turkkia on sorkittu, eron huomaa todella hyvin. Iho ei ole enää niin kuiva ja leikkausjäljet eivät pepusta näy niin hyvin enää, joten josko sieltä parempi karva kasvaisi.

Lisäksi olen ajatellut lisätä Veetin ruokavalioon hitusen kalaa, eli kerran viikossa se saa nappulan sijasta lohta. Muu liha jätetään hetkeksi aikaa ainakin pois, jollei tuo kaveri rupea nyt enempää laihtumaan mahan edustalta.


Kynitty kana. 

1 kommentti:

  1. Huomaa kyllä hyvin kuinka hormonitoiminta tai sen puute vaikuttaa turkkiin. Meidän Tahvo kastroitiin viime syksynä, kun sillä oli todella vaikeita eturauhasongelmia. Sen jälkeen olen huomannut turkin olevan kokoajan enemmän "puuhkeampi" ja jopa takkuuntuva. Tahvolla vaikka on pitkä turkki, se on aina ollut sellainen mikä ei takkuunnu - vaan toista on nyt.

    VastaaPoista

Jätähän kommentti, kiitos!