14. maaliskuuta 2016

Miten me ruokitaan?

Koiran ruokinnasta on monta mielipidettä, niin monta kuin meitä koiraihmisiä on maailmassa. Yksi syöttää nappulaa, toinen barffaa ja kolmas syöttää koirallensa kotiruokaa. On olemassa myös monia nappula merkkejä, ja niistäkin ihmiset kinastelevat mikä on parasta. Ja jos barffaa, ei saa antaa mitään muuta kuin raakaruokaa. Omasta mielestäni jokainen saa syöttää koiraansa kuinka haluaa, kunhan se koira voi hyvin ja on terve.

Meidän koirat syövät kotiruokaa. Kun talossa on monta koiraa, voi tuntua turhauttavalta ostaa nappulaa. Esim. meillä 15kg säkki kestää 2-3 pvää, eli viikossa meillä menisi 3-4 15kg säkkiä nappulaa. Eli nopealla laskutoimituksella viikon ruoka tulisi maksamaan 95.70e (J&V Kana-riisi).

Meillä tehdään joka aamu koirille ruoka, ruuan tekeminen kestää 10-20min riippuen vähän päivästä.
Ruoka on meillä puuromuodossa, viljoina käytämme oma kasvattamaa kauraa sekä ohraa.
Puuroon tulee myös lohiöljy, seleeni, kivennäiset, sianrasvaa, kerran viikossa kananmunaa, sinkkiä ja joskus marjoja ja joskus myös kalaa.
Puuron lisänä annetaan myös lihaa ja välillä meidän koirilla on ns. lihapäiviä, jolloin ruokavalioa koostuu pelkästä lihasta ja luista.


Tämä ruokavalio on todettu meillä hyväksi, koirat ovat terveitä ja turkit kiiltää. Eikä meidän koirat ole tähän asti tarvinneet eläinlääkäriä kuin rokotuksiin.
Metsästyskautena jahtikoirat saavat myös J&V extra energiaa, jotta ne saisivat tarpeeksi energiaa ja polttoainetta metsätysreissuihin.
Veeti taitaa meillä olla ainut sekasyöjä, joka saa myös ihmisten ruokaa sekä nappulaa. Pääosin silläkin on ruokana silti liha ja puuro.

Mulle on myös sanottu monesta suusta "kyllä koiran ruuan pitää maksaa paljon että se on hyvää", joo pitää paikkansa ettei se halvin oo aina sitä kaikista parasta. Meidän koirien ruokakustannukset saadaan pieneksi juuri sillä, että melkein kaikki on omasta kasvatuksesta peräisin.
Pieni osa koirien ruuasta on ostettua, esim. kalaöljy joka tulee meille 20 litran pakkauksessa, joten sitä ei tarvitse ihan joka kuukausi ostaa.


Mitäs teillä syödään ja miten? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommentti, kiitos!