26. tammikuuta 2015

Uudet valjaat + niiden testaus


Tänään sain viimein itseäni niskasta kiinni ja hain postista paketin. Paketti oli saapunut postiin jo edellisellä viikolla, mutta en ollut sitä jaksanut hakea jostain kumman syystä.
Paketista paljastui mustat ZeroDC faster valjaat kokoa SL, tilasin nämä siis Vulfilta Veetille. Toimitus oli tosi nopea!
Ennen paketin avaamista, olin aivan varma että valjaat ovat liian pienet, mutta kun sain ne käsiini ne näyttivät juuri oikean kokoisilta. Ja sitä ne todella olivatkin, Ne olivat täydelliset Veetille, eivät olleet mistään kohtaa liian isot tai pienet.



Veeti on tottunut kaiken maailman härpäkkeisiin päällänsä, joten valjaat eivät ihmetyttäneet koiraa ollenkaan. Koira seisoi rauhassa paikoillaan kun kiinnitin liinat ahkioon. Ahkio tuntui sopivalta valinnalta koiralle, että se tottuisi että jotain tulee perässä. Ahkiossa ei siis ollut mitään, eli oli kevyt kantamus. Sekunnin murto-osan koira nuuskutti ahkiota, mutta lähti iloisena ravaamaan se perässään, ja yllätti minut täysin. Olin ajatellut koiran saavan kohtauksen, kun sen perässä tulisikin jotain, mutta ei. Veeti ei välittänyt yhtään ahkiosta, vaan sillä näytti olevan vain hirmuhauskaa! Siitä näki hyvin, kuinka paljon se nautti vetämisestä. Välillä se jäi tapansa mukaan odottamaan minua ja lähti vasta minun kannustuksen saattelemana matkaan uudestaan. Itselleni jäi treenistä todella mukava fiilis ja niin jäi koirallekkin.

Pysähtyminen sai pojan vähän kyllästymään. :)



Nyt molemmilla pojilla on siis vetovaljaat, kuitekin treenailen koiria eri aikaan, koska Veeti on vetohommien alussa ja Väinöllä on jo enemmän kokemusta. Veetillä tämä vetoharrastus on enemmänkin lihaksien hankintaa, ja keväällä/kesällä kun ruvetaan pyöräileen koiran kanssa taas ja mahdollisesti jatketaan canicrossia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommentti, kiitos!