21. tammikuuta 2015

Läpinäkyvää


Miksei meistä ole pariin viikkoon kuulunut? Oma bloggaaminen rysähti siihen, kun lainasin kamerani isosiskolleni ja se on nyt lainassa ollut pari viikkoa. Oon ehkä vähän tarkka kamerani kanssa. Tai ehkä mulla on siihen vaan niin erityislaatuinen suhde, että jo päivä erossa saa mut epätoivon partaalle.
Onko muita kamera rakastajia?

Lauantaina olis tarkotus hakee kamera takasin, samalla reissulla käydään myös Pirkkalassa sielä varastontyhjennys jutskas. Siiis jos saan avokin lähteen kuskaan, se kun ei mielellään ajais sinne suuntaan muuta kuin rekalla.
Toivottavasti silti pääsisin, sai ostettua herkkuja taas koirille, kun rupee herkkuhylly tyhjeneen.


Mitä ollaan sitten keritty tekeen tässä kahdessa viikossa? 

Väinön kanssa ollaan paljon vedätelty. Ja oon pojasta hirmu ylpee! Ollaan me jotain saatu aikaan, kun ennen jo pelkkä 5kg kuorma sai koiran läähättään hulluna. Nykyään koira vetää jo 20-50kg.
Välipäivinä vedetään vaan auton rengasta, pari kertaa viikossa on sitten raskaampi veto. En oo halunnu kiirehtiä, ettei koiralta riku mitään.
Alamäkeen laitetaan yleensä enemmän painoo, ja sit taas ylämäkeen otetaan painoo pois. Meillä on nevalla sellanen 1 km mittanen suora, joka on pelkkää alamäkeä ja suoraa, joten takasin tullessa on ylämäkeä. Alhaalla pidetään useimmiten tauko, jossa koira saa vaan olla.

Tarkotus olis ottaa Hemppakin vetoharrastukseen mukaan. Hemppa on siis Lk. Saksanseisoja ja sillä on vedetty aikasemmin pulkkaa. Nyt olis tarkotus siis sen kans kokeilla ensin yksin ja mahdollisesti laittaa myös Väinön kanssa vedättään.


Oon myös Veetille tilannut vetovaljaat, sillä ei kuitenkaan kovin raskasta kuormaa laiteta. Vaan vetää varmaan kevyempää rengasta, ennenkö saadaan kunnolla lihaksia.

Veeti oli myös yhtenä päivänä mukana porukoilla ja sielä tietysti oli siskon koira Nuka. Nuka ei meinannu ensin hyväksyä Veetiä ollenkaan. Se juoksi aina ärsyttämäs Veetiä ja pakeni paikalta. Nuka oli siis sisällä irti ja Veeti kiinni, koska äitee ei olis kestäny sitä rumpaa kun ne olis juossut taloo ympäri. Veetillä on myös paha tapa vieraissa kuseksia joka paikka, joten oli kivempi pitää se kiinni. Tarkotus olis vieraissa käymisiin hankkia urossuoja, jos sillä sai tuota opetettua ettei sisällä kusta.
Nukalla meni noin 2 tuntia, siihen että se hyväksy Veetin. Silloin se jo pysty makaan Veetin vieressä, mutta silloinkaan Veeti ei saanu liikkua ollenkaan tai se oli taas vihollinen :D
Nuka ei siis oo kauheesti vielä nähny muita koiria.


Veetin kanssa käytiin viime sunnuntaina Merikarvialla sekä Siikasissa juoksemassa. Siikasis se pääsi myös jäälle ekaa kertaa elämässään. Jätkän kovis taso laski, kun herra joutu tuleen rannalta jäälle ja siinä oli semmonen pari metriä levee kaistale jossa meni jään läpi ja vettä tuli jäälle.
Ensin Veeti yritti tulla mun jalanjälkiä pitkin, mutta huomas että siinä touhussa kastuu varpaat, joten se yritti toisesta kohtaa uudestaan mihin ei oltu siis viel astuttu. Ja kun koira meni siitäkin läpi, niin että vähän tassut kastu, niin koira hyppäs jumalattoman loikan sinne missä jää jo kanto sitä.


Nää kuvat o kahden viikon takaa ja pahoittelen laatua, Objekriivin linssi oli täynnä lumihiutaleita ja oli kosteudesta sumee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommentti, kiitos!