26. toukokuuta 2016

Kun sataa ropisee

Täällä ukkosti viime yönä ja sato vettä kaatamalla, ajattelin jo että katto varmaan repeää kun vesi hakkas siihen niin lujaa. Ja tosiaan Väinö seistä kyhnötti vesisateessa pää kohti taivasta ja ulvoi. Siinä on kyllä koira joka rakastaa vesisadetta, siinä missä muut kyhjöttävät sateen suojassa, niin tämä kaveri nauttii kun vesi läpäisee paksun villakerroksen.


Viikonloppuna on tiedossa jännitystä! Me mennään Veetin kanssa meidän elämämme ensimmäisiin mätsäreihin viereiselle paikkakunnalle. Mua ehkä vähän jänkättää kuinka toi lapsi käyttäytyy julkisella paikalla, jossa on paljon ihmisiä ja etenkin koiria. Ehkä pientä helpotusta tuo molemmille se, että siellä on myös Jessica ja Huli. Mätsäröinnin jälkeen pitäisi mennä juoksuttaan sisaruksia piitkästä aikaa.
Toivottavasti saataisiin vähän kokemusta, että uskallettaisiin uudestaan arvosteltavaksi. Jos koira kuitenkin menee paniikkiin, niin jätettään välistä. Paikalla seisottaminen voi olla kyllä sellainen asia, mitä pitää harjoitella ensin. Ravata tuo osaa ihan nätisti, silti sunnuntaista voi tulla katastrofi.


Saatiin vihdoista ja viimein noin kuun alussa Väinön taakanvetovaljaat, posti oli unohtanut ne varastoon pariksi päiväksi eikä niitä oltu rekisteröity tulleeksi. -.-
Mieskin sanoi heti mielipiteensä valjaista "Norsullekko valjaat ostit", no olihan ne vähän ison näköiset, mutta juuri sopivat!
Väinö on vetänyt autonrengasta joka painaa noin 3-5kg, mutta vetohommat ei oo Väinölle uus juttu, joten pystyttiin pitään vähän isompaa painoa. Tämä on kyllä just se Väinön juttu metsästyksen lisäksi. Mitä enemmän on matkalla ojia ja muita "esteitä", sitä innokkaamminen koira vetää.
Nyt tosin on ollut niin kuumaa, että ollaan vetojutut jätetty pois, vedellään sitten kun ilmat viilenee.

Väinön valjaat ovat siis tilattu Jum-Jumsilta ja ovat mittojen mukaan tehty. Tarkoitus olisi Veetille tilata samasta paikasta yhdistelmä-valjaat, sillä tulin siihen tulokseen että mittatilauksena saan juuri sopivat valjaat koiralle.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommentti, kiitos!