18. helmikuuta 2017

Välkky 16 viikkoa

Blogi on elellyt hiljaiselolla lähinnä oman jaksamiseni takia. Olen siis pian viikon ollut kamalassa flunssassa ja tämä tauti on kyllä hyvin imenyt mehut, ne pienet jaksamisen hetket olen yrittänyt viettää koirien kanssa.
Tiistain jälkeen en ole Välkyn kanssa treenannut perusjuttuja, ainoat perusjutut mitä ollaan harjoteltu on lenkeillä luoksetulo sekä leikin jälkeinen rauhoittuminen.
Välkky on kyllä hyvin oppinut, että sylissä rauhoitutaan ja hakeutuukin jo itsenäisesti syliin rauhoittumaan. Välillä on kyllä ihan pakko nostaa pentu hetkeksi syliin, kun rupeaa hampaat liikaa kaliseen yhteen.

Maanantaina kokeilin opettaa Välkylle "orava" temppua, Välkky tajusi heti mitä siltä pyysin. Ensimmäisellä kerralla se ei heti löytänyt tasapainoa, mutta jo toisella yrityksellä tasapaino löytyi ja minä laitoin bileet pystyyn. Niin taitava kakara!  Veetillä kesti paljon pidempään edes tajuta temppu ja löytää siihen tarvittava tasapaino.
Kunhan tästä taudista parannun, niin ruvetaan työstään tuota pentua oikein kunnolla. Pieninä pätkinä, ja lopetetaan aina bileisiin, ettei jää kummallekkaan paha maku treenaamisesta.



Perjantai aamuna käytiin ottamassa tehosterokote ja Välkky sai "lääkityksen" mahdollisia hilsepunkkeja vastaan. Saatiin siis kolme ampullia Stronghold- lääkettä ulkoloisiin, mitään varmaa tietoa ei siis ole että Välkyllä olisi ulkoloisia, se on vain yksi vaihtoehto.
Strongholdia ei tietääkseni saa kuin eläinlääkäristä ja apteeksista reseptillä ja sen hintakin on aika suolainen, joten toivon että siitä olisi jotain hyötyä Välkyn kutina ongelmaan.
Tätä annetaan nyt sitten 3 krt 3 viikon välein, ja kuulemma jos toisen annoksen jälkeen ei kutina ole vieläkään helpottanut, niin kyse ei olisi ulkoloisista.
Toisin sanoen jos tämä ei auta, niin seuraavaksi mennään allergia testeihin. Eläinlääkäri suositteli että vaihtaisin Välkyn ruuan RC:hen, mutta jos joudun nappulamerkkiä vaihtamaan niin sitten Välkky siirtyy kokonaan raa'alle mieluummin. Minä en enää koskaan laita koiriini nappulaakaan RC:tä.


Painoakin oli Välkylle kertynyt 5 kiloa, eli paino oli noussut viime punnituksesta 1,5 kiloa.
Iso tyttö se jo on!

1 kommentti:

  1. Voi miten se on suloinen! Pitää kyllä treffata kevään mittaa :)

    VastaaPoista

Jätähän kommentti, kiitos!