4. tammikuuta 2015

Kuumeilua

Nuha. Kuume. Yskä. Kurkkukipu. Ja kaikki samaan aikaan, olo on todella tukala. Tahtoisi vain maata peiton alla ja katsella elokuvia, no netflix on ollut tänään kovassa käytössä.
Heräsin tänään ennen kahdeksaa, kun koira halusi pissalle. No minä reippaana sitten heräsin, väärällä jalalla. Palasin kusettamisen jälkeen takaisin sänkyyn, mutta en saanut enää unta. Joten päätin lähteä Veetin kanssa pienelle metsälenkille. Eihän se kovin pieni sitten ollutkaan, kierettiin oikein kunnon lenkki ja tarvottiin lumessa. Kotiin kun pääsin olin aivan tukossa. Joka paikkaa särki, ja koska putosin lenkillä ojaan olin ihan litimärkä. Ei muuta kuin mittari kainaloo ja peiton alle.





Tunti sitten heräsin ja lähdin ruokkimaan koiralaumaa. Väinö tiuski, kun oli ruoka myöhässä. Kovan huudon ja valituksen sain kuulla. Ja vielä kun ruoka oli koiran nenän edessä, niin valitettiin lisää kun sisäelimet eivät olleetkaan just se hänen juttunsa tänään. Huoh, välillä tuntuu että omistan kaksi nirsoa piskiä ja vielä nirso kissa siihen päälle. Miten ovatkaan niin nirsoiksi muuttuneet, vaikka lihaa ja nappulaa ovat aina saaneet.
Veetille sisäelimet kelpasivat, kun sai vielä ajanvietteeksi sian ison lihaisan potkaluun (tai mikä nyt sitten olikaan). Loppujen lopuksi annoin myös Väinölle ajanvietteeksi sian jalan ja sehän kelpasi, vaikkei siinä tainnut olla koviinkaan paljon lihaa, vaan enemmänkin luuta ja läskiä.


Pakkanenkin lupasi yöksi nousta -15 asteeseen, joten saa taas koirat ottaa sisälle. Itseäni ei haittaa vaikka haisuli nukkuukin sängyn alla. Avokkia enemmän ärsyttää Veetin aamuherätykset, herra kuulemma hyppii avokin mahan päälla aamuisin. Mistä senkin oppinut? Jos nukun yksin sen kanssa, aamuisin se yleensä kömpii viereeni ja herää vasta kun itse herää.

Veeti sai joululahjaksi Ratian siniset valjaat sekä pehmopannan. Olen kyllä todella pitänyt Ratian tuotteista, niin pehmeitä ja mukavat koiran päällä ja vielä niin pirtsakan väriset!

Pitäisi taas alkaa työstämään tuota koiraa, opetella jotain kivoja uusia temppuja ja harjoitella vanhat varmoiksi.

Väinö kanssa käytiin eilen pellolla taas vetämässä rengasta. Eilen oli tosi liukasta ja vähän lunta, joten rengas liikkui kepeästi ja Väinökin rupeaa oppimaan, että valjaiden kanssa on lupa juosta.

Kenen muun koiraa kiinnostaa mitä lumen alla on?





3 kommenttia:

  1. Parane pian! :) Ja voimia nirsoilevien elukkojen kanssa, itsekin olen joskus ko. ongelman kanssa paininut kun Peppi oli nuorempi ja ruoka ei meinannut aina kelvata sille...

    Mahtava kuva tuo, jossa Veeti katsoo taakseen :) Ja tuo lumenkaivelukuva, aww :D Pihla harrastaa tuota samaa "lumisukeltelua" :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia :)
      Väinöllä nirsoilu talvella onneks yleensä tarkottaa sitä, ettei se tarvi ruokaa. Se on keränny niin kamalan rasvakerroksen ittellensä, vaikka sitä on nyt liikutettukkin.

      Poista
  2. Hih, mä oon kuolannu noita ratian valjaita jo piiitkään, mutten oo saanu aikaiseksi ostaa! Näyttää tosi hyvältä Veetin päällä. :) Ja kyllä, erittäin tuttua tuo pään työntäminen lumihankeen, Koda tekee tota ja naama ihan lumessa sen jälkeen :D

    VastaaPoista

Jätähän kommentti, kiitos!