12. toukokuuta 2015

Ristomatti Ratian Y-valjaat

Siitä on jo jonkin aikaa, kun Veetille ostin Ratian pehmovaljaat sinisinä. Samalla kerralla ostin myös samaan sarjaan kuuluvan pannan. Molemmat tuotteet on ollut erinomaisia meille. Joten hetki sitten kun mustissa ja mirrissä oli huippuhyvät tarjoukset Ratian valjaista, päätin tilata Onnille ja Sutkille sellaiset.


Eli meiltä löytyy Ratian valjaita nyt kolmessa värissä. Siniset on Veetin, Punaiset Onnin ja Vihree/keltaiset Sutkin. Nytten ajateltuna, olisi kai sitä voinut ostaa kaikille samanväriset.

Veetille valjaat istuu tosi hyvin, ne ei hierrä eikä kierrä päällä. Ja materiaali on ihanan pehmeää. Onnille valjaat sopivat myös hyvin, onhan se veljeään kookkaampi, oikea Tonni-Onni.
Sutki taas on rakenteeltaan laiha luikku, ja nämä valjaat eivät oikein sopineet sen rakenteelle. Kun valjaat olivat oikeaan mittaan säädettyinä ja koiralla päällä, ne näytti isoilta.
Valjaat kiersivät koiraa ympäri joka suuntaan, nämä valjaat on siis kokoa 50 ja koko 45 mikä on Veetillä on liian pieni. Joten periaatteessa valjaat ovat oikean kokoiset, ne vain eivät sovi Sutkille.

Tykkään valjaista siitä että ne ovat todella kevyet, eivätkä varmasti koirankaan päällä tunnu painavilta.No näitä ei käytetä remmilenkeillä, vaan silloin kun pojat ovat irti (helpompi saada kakarat kiinni). Ja tietysti näillä voidaan harjotella jälkeäkin, kun on tuo kätevä lenkki mahan alla.
Ja tottahan se on, että kun pojat kasvaa, niin nämä jää nopeasti pieneksi.
Vaikka mahtuvatkin varmasti myös Tuulille.
Plussat:
+ Pehmeä materiaali
+ Pirtsakat värit
+ Käytännölliset kiinnikelenksut
+ Hyvä hinta-/laatusuhde


Miinukset:
- Materiaali likaantuu nopeasti
- ei istu ohkaselle koiralle yhtä hyvin.
- kokoja aika vähän

Plussiin kuuluisi myös että istuvat todella hyvin koiralle, mutta asia riippuu niin koiran mallista. Veetille nämä oli täydelliset, kun taas Sutkille eivät. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommentti, kiitos!