24. tammikuuta 2016

Suosikki Rodut

Pitihän munkin tämä tehdä, kun kaikki muutkin oli tehny! Yritän ottaa listasta aina 2-4 itseäni miellyttävinta rotua.

FCI 1 Lammas- ja karjakoirat (paitsi sveitsinpaimenkoirat)

Beussi on yksi oma suosikkini tästä kategoriasta, ja ihan varteen otettava ajatus omaksi koiraksikin. Bordercolliekin on lapsuuden suuri haave, joka todennäköisesti ei ikinä toteudu, paitsi jos joskus hankin ne lampaat itselle. Myös Tsekinpaimenkoira on upea luontoinen, mutta sen terveys on niin vaakalaudalla että harmittaa. Neljäntenä pitänee valita myös Lancashirenkarjakoira, jotka on hieno luonteisia ja kompaktin kokoisia, ja suhteellisen terveitä. Listaan voisi lisätä vielä Karjakoirankin. 


Groenendael narttu Noxu (Kare-Saran Uskomattoman Upea)
FCI 2 Pinserit, snautserit, molossityyppiset ja sveitsinpaimenkoirat

Tämä ryhmä on itselle hiukan sellainen ettei suosikkirotuja ole montaa. Lapsena fanitin silti yhän kybällä Rottweileria, ja olin varma sellaisen hankkimisesta. Nyttemmin en koe sitä aivan omaksi rodukseni. Tanskandoggi on yksi unelmajätti. Jos meille joskus laumanvartija tulee, sen täytyy ehdottomasti olla Kaukasiankoira.


Doberman uros Jero (Vida Loca Aramias)

FCI 3 Terrierit

Äriereistä valitsisin Sk. Kettuterrierin, tälläinen meille varmaan jossain kohtaa tulee luolametsästykseen. Mukavana kakkosena tulee Borderterrieri, joka sopii myös metsästykseen ja on ulkonäöltään ihanan vaatimaton. Amerikanstaffordshirenterrieri on myös kiinnostava ja varmasti siitä saisi kaverin myös harrastuksiin. FCI 4 Mäyräkoirat

En näe mitään syytä hankkia tälläistä koiraa.

FCI 5 Pystykorvat ja alkukantaiset koirat

Tästä ryhmästä löytyykin suosikki rotuni. Göötti on tästä ryhmästä ihan ykkönen, ja varmasti tulee löytymään meiltä joskus <3 Lapinporokoiran sekä Suomenlapinkoiran  pidän aika yhtenäisenä, ne ovat molemmat ulkonäöltään ja luonteeltaan mahtavia koiria.
Tykkään myös Amerikanakitasta ja Shikokusta.

Suomenlapinkoira Mimo ( Kirjohäntä Minoon Kanelparkki)
FCI 6 Ajavat ja jäljestävät koirat 

Noo tuota ulkonäöllisesti ja luonteen puolesta tykkään Venäjänajokoirista sekä tietty Suomenajokoirista. Dalmatiankoira on tuttu kaveri ja ihan mielenkiintoinen.

Suomeajokoira narttu Tuuli
FCI 7 Kanakoirat

Lk. Saksanseisoja kun niistä nyt on eniten kokemusta ja tietoa. Unkarinvizsla on ulkonäöllisesti hyvin mielenkiintoinen, vaikken ole koskaan tavannut rodun edustajaa. Myös Stabyhoun vaikuttaa varteen otettavalta. 


Lk. Saksanseisoja uros Hemppa
FCI 8 Noutajat, ylösajavat koirat ja vesikoirat

Käyttö-tai sekälinjainen Labradorinnoutaja kiinnostaa itseä eniten, koska näyttiksen pitää ilmeisesti kasvattajien mielestä näyttää ylipainoiselta punkerolta. Myös Sileäkarvainennoutaja ja Walesinspringerspanieli ovat mukavan oloisia harrastuskoiria.

FCI 9 Seurakoirat ja kääpiökoirat

Ensimmäinen koirani oli Havannais, joten se varmaan kuuluu laittaa listaan. Olen tavannut myös siskoni Bichon friseen, josta tykkään. 


Bichon Frise uros Nuka & Havannais narttu Sissi
FCI 10 Vinttikoirat

Vinttareista minua miellyttää ainoastaan Whippet, joita ystäväpiiristäni löytyy muutama. 


Whippet uros Bruno (Encautom's Poseidon From Ocean)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommentti, kiitos!