30. maaliskuuta 2017

Rotutestien tekoa

Innostuin Team Whoops a Daisyn postauksesta niin paljon, että päätin kokeilla itsekkin, vaikka koiran hankinta ei ole ajankohtainen moneen vuoteen vielä. Silti näitä testejä on aina hauska tehdä, vaikka ihan huvin vuoksi.

Tein testit kennelliiton oman Hankikoira.fi/rotutestin tälläisin tuloksin:1. Länsigöötanmaanpystykorva
- Kyllä, voisin kuvitella ottavani joskus göötin. Hauskoja suuria koiria pienessä paketissa. Jos joskus etsin seurakoiraa tai no koiraa johonkin muuhun kuin metsästys käyttöön, niin göötti olisi varmasti yksi ehdokkaista. 

2. Islanninlammaskoira

- No joo, mutta jos haluaisin paimenkoiran niin ottaisin kyllä ehkä jonkun muun kuin tämän. Vähän ehkä mitään sanomattoman näköisiä. 

3. Shetlanninlammaskoira

- Minulla on ehkä vähän sellainen viha-rakkaus suhde sheltteihin. Muutama vuosi takaperin olisin voinut ottaa sheltin, mutta mitä enemmän olen rodun edustajia tavannut, niin sitä vähemmän haluan itselleni kyseistä rotua. Ihan mukavia pikkupaimenia, mutta tuo turkki ei kyllä nyt oikein sovi omaan vastaukseeni.... 

4. Pumi

- Todella söpöjä kavereita, mutta en koe tätä sellaiseksi roduksi jonka itse voisin ottaa. 

5. Schipperke

- Never ever... 

6. Kääpiosnautseri

- Ei kiitos.

7. Kleinspitz

- Ei kiitos pitkäkarvaista. 

8. Chihuahua

- Ei koskaan kiitos vain!

9. Hollanninpaimenkoira

- No jos joskus olisi tilanne, etten omistaisi yhtäkään koiraa, niin voisin harkita tätä harrastuskoiraksi. Ei silti ihan ensisijainen valinta.

10. Pyreneittenpaimenkoira

- No miksipä ei, mutta voisin ottaa vain lyhytkarvaisen version. 

Ja kokoonpano uudestaan omassa suosikki järjestyksessäni.


1. Länigöötanmaanpystykorva

2. Pyreneittenpaimenkoira
3. Shetlanninlammaskoira
4. Islanninlammaskoira
5. Hollanninpaimenkoira
6. Pumi 
7. Kleinspitz
8. Kääpiösnautseri
9. Schipperke
10. Chihuahua

Tein testin vielä toisen kerran, hiukan erilaisin vastauksin ja lopputulos näyttää tältä.


1. Weimarinseisoja

- Weimari on kyllä erittäin kaunis koira ja varmasti mukava harrastuskaveri metsästykseen, mutta jos etsisin kanalintua/seisojaa niin päätyisin Saksanseisojaan.

2. Karjalankarhukoira

- Kyllä kiitos! Voisin ottaa karhukoiran milloin vain, ja vielä joskus meidän perheeseen muuttaa karhukoira. Ei välttämättä metsästyskäyttöön, koska voisin tarjota myös vietittömälle koiralle kodin. 

3. Portugalinpodengo

- En juurikaan ole tutustunut kyseiseen rotuun, koska se ei ulkomuodoltaan ole sellainen mitä koiralta haluan. 

4. Itäsiperianlaika

- Laika kuuluu suosikki rotuihini, joten voisin joskus harkita tämmöisen ottamista metsästyskäyttöön ja sopii tämä varmasti muuhunkin toimintaan.

5. Jämtlanninpystykorva

- Mielestäni rotu on tällä hetkellä jokin metsästäjien muotirotu ja näiden pentuja tulee jo ovista ja ikkunoista pihalle. Eikä näiden jalostus tällä hetkellä mielestäni ole mitenkään harkittua, vaan pentuja tehdään vain tekemisen halusta. En ottaisi itselleni jämttiä ever.

6. Suomenpystykorva

- Kansallisrotu ja niin kaunis. Voisin harkita, mutta mieluummin ottaisin joko laikan tai karhukoiran. Miehelläni on ollut lapsena pystärin ja karhukoiran risteytys. 

7. Keskiaasinkoira

- En osaa kyllä oikein sanoa tästä mitään. En oikein tiedä mistä tämä tänne ryhmään on joutunut. 

8. Suomenajokoira

- No meillä on yksi puhdasrotuinen ajokoira tällä hetkellä. Kauniita koiria, mutta vähän on jäänyt paha maku suuhun näistä. Ottaisin mieluummin sitten vaikka Amerikankettukoiran.

9.  Chesapeakelahdennoutaja

- Ystävältäni löytyy tälläinen ja siihen olen jonkun verran tutustunut. Kaunis koira, toisaalta taas vesiriistaan löytyy muitakin rotuja jotka kiinnostavat itseä enemmän. 

10. Venäläis-eurooppalainen laika

- Laika kuin laika, joten voisin ottaa. Ulkomuodoltaan kuin karhukoira, tietysti ilmeisesti koossa ja luonteessa on tietyt eroavaisuudet. Laikat ovat yleisesti itseäni miellyttäviä koiria ulkomuodoltaan. 

Alla vielä lista omassa järjestyksessäni.


1. Karjalankarhukoira
2. Itäsiperianlaika
3. Venäläis-eurooppalainen laika
4. Suomenpystykorva
5. Weimarinseisoja
6. Chesapeakelahdennoutaja
7. Suomenajokoira
8. Keskiaasinkoira
9. Portugalinpodengo
10. Jämtlänninpystykorva

Ps. Tekstin kuuluisi olla musta, mutta blogger sekoilee jotain eikä anna vaihtaa tekstin väriä mustaksi, vaan lykkää jostakin tuo sinisen ja punaisen :/ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommentti, kiitos!