20. kesäkuuta 2015

Nakkieläin

Täytyy kyllä myöntää, että ihan säälittävän vähän olen kameraa ulkoiluttanut viime aikoina. Kuinka muka ei ole jaksanut tai muistanut ottaa mennessä mukaan. Vaikka nyt on sentäs kesä, ja pienellä kameran asetuksilla saisi ihan siedettäviä kuvia, mutta aina jos kameran jaksan mukaani raahata niin automaattiasetuksilla mennään, kyllä hävettää!


Tänään oli koko kesän lämpiminpäivä, oikeasti siis ainakin täällä meillä. Ja tätä kirjoittaessani sataa taas vaihteeksi vettä. Eilen satoi koko päivän, joten kauheasti mitään ihmeellistä ei eilen tehty.
Veetillä oli eilen pesupäivä ja herra joutuikin alistumaan suihkun alle, mistä se ei liiemmin tykännyt. Sai taas oikein tarrautua koiraan kiinni, että sen sai pidettyä paikallansa. Ja olihan se likainen, kaikki valkoiset kohdat oli harmaita. Veeti on niin hauska kaveri, kun sitä ei periaatteessa tarvitse hinkata pyyhkeeseen, se tekee sen ihan itse. Asettelen pyyhkeet yleensä lattialle ja koira tulee itse hinkuttamaan itseään pyyhkeeseen.


Eilen ennen pesua rapsutellesani koiraa, huomasin että totta vie, omistan paimenkoiran jolla on nypittävä karva. En ole ikinä saanut harjalla niin paljon karvaa lähtemään Veetistä, kuin eilen nyppimällä ja koira rakasti sitä, vaikka välillä tuntui että olin itse liian väkivaltainen nyppiessäni.

Bulliteamin hurttahaasteesta sain myös meille sopivaa tekemistä. Eli kokeiltiin tätä Nose Workia, vaikkakin hiukan eritavalla. En käyttänyt mitään laatikkoa, koska Veeti on aivan vallaton nenän käyttäjä ja ollaan tätä tehty välillä muulloinkin. Eli itselläni oli nakkeja kädessä, ensimmäisellä kerralla Veeti sai katsoa mihin nakit heitin ja luvan saatuaan sai mennä nuuskuttamaan. Toisella kerralla Veeti joutui menemään hetkeksi sisälle, kunnes  sain nakit viskottua nurmikkoon.
Kaikki nakit löysi perille pikku ketun vatsalaukkuun ja koira oli enemmän kuin iloinen.
Olisin tietysti voinut nakkien sijasta käyttää nappulaa tai jotain treeninamia, mutta ne eivät tuoksu niin voimakkaalta, että se olisi koiralle helppoa.

Nam nam nakki löyty.


Veeti on kova muutenkin käyttämään nokkaansa joka paikkaan. Se on jäljestänyt viime talvena ketun sekä kauriin perässä, vaikka siinä ei pitäisi riistaviettiä olla. Kerran se myös meni nenä maassa pitkän aikaa ympäri metsää, ihmettelyni jälkeen huomasin että vähän matkaa Veetin edellä meni kissa, joten se varmaan jäljitti kissaa :D


Minun piti kesän alussa tehdä tänne blogiin kesän do it lista, mutta kappas se taisi jäädä välistä.
Tarkoitus kuitenkin on uida paljon koirien kanssa, tänäkin kesänä. Sekä käydä parilla retkellä Veetin kanssa. Ihan mahdollisuuksien mukaan otan Veetin joka paikkaan mukaan. Meillä on kesän lopulla mökkiviikko, joten sinnekkin Kettupoika pääsee mukaan. Ja mikä sen ihanempi paikka koiralle.
Ja jos vain saadaan sovittua, niin kesän lopussa käväistään Veetin kanssa myös Tampereella, joten olisi kiva tavata muita koiria vaikka puistoilun merkeissä. Veeti kun on kaikkien kaveri, vaikka leikit välillä menee paimentamiseksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätähän kommentti, kiitos!