17. helmikuuta 2016

Meidän koirat: Onni

Tänään vuorossa on Onni.

Onni on se ensimmäinen. Nyt te mietitte, mikä ensimmäinen? No Onni oli ensimmäinen pentu, joka näki päivänvaloa tietysti :). Onni syntyi 06.09.2014 klo 11:50 pihalle koirankoppiin, ehkä vähän karu vastaanotto, mutta sieltä se kiidätettiin sisätiloihin pentulootaan, jossa mammakoira nuoli puhtaaksi. 
Heti syntyessään poika ristittiin heti Onniksi, koska oltiin onnellisia siitä että viimeikin rupesi synnytys. Niin Onni oli se pentueen hätäisin kaveri, mutta kaikista pienin. 
Onnin isä on Hemppa ja äiti on Tuuli.
Onnin koettelemukset alkoi heti pentulaatikossa, koska pienen kokonsa takia se joutui taistelemaan tissille pääsystä. Tämä musta pieni pallero oli kuitenkin taistelija, se piti kovaa meteliä sisaruksilleen ja kun sisarukset nukkuivat, tämä musta pallero oli tissillä. 


Aluksi myös Onni etsi sitä omaa kotia, mutta monet pennun ostajat ei olleet siitä yhtään kiinnostuneita. Syy oli selvä, Onni oli pienin ja mustin. Se oli vähän tylsän näköinen muihin verrattuna. Ja pikkuhiljaa Tepan mielessä kävi ajatus Onnin kotiin jättämisestä, ja niin siinä loppujen lopuksi kävi. Ei me enää pystytty luopuun Onnista ja niimpä se sai veljensä kanssa jäädä kotiin. 

Onni on sellainen jokaisen kaveri, ja varsinkin Veetistä se tykkää kauheasti. Onni on aktiivinen ja valpas. Sillä on vahva riistavietti, ja se toimii metsällä jo melko hyvin, kunhan vain saataisiin lisää harjotusta ja uutta lunta. Eikä se ole nirso ajettavan suhteen, kaikki kelpaa. 
Onni on perinyt suurimmaksi osaksi Suomenjokoiran luonteen ja rakenteen. Saksanseisojalta on tullut kuitekin noutovietti, joka ei kuitenkaan ole niin voimakas kuin ajovietti. 


Onni asustaa veljensä Sutkin kanssa ainakin vielä samassa tarhassa ja ne jakavat myös saman kopin. Veljekset tulevat hyvin toimeen keskenään, ja jos toinen jää yksin tarhaan niin alkaa poru ja huuto. Ei hyödytä vaikka ihan vieressä on äiti, huuto jatkuu kunnes kaveri tulee takaisin. Ja kun veljekset taas kohtaavat, suukottelevat veljekset pitkän aikaa. Haluaisin joskus ikuistaa videolle poikien hellät tunteet toisiaan kohtaan, koska ne oikeasti pusuttelevat ja nuolevat toisiansa ja se on tosi hellyyttävän näköistä. 


Onni tunnetaan myös nimillä Pöhis, Bönde, Possu, Onnitonni ja Onnimanninen. Toisin sanoen rakkalla lapsella on monta nimeä. 

Kaikki haluaa sen saman kepin. 

2 kommenttia:

  1. Kiva että toteutit tän muiden koirien esittelyn myös! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo itse asiassa näitä oli ihan kiva tehdä, vielä olis kaks julkaisemmatta :D

      Poista

Jätähän kommentti, kiitos!